EDITURA LOGOS (R)
Prima pagină | Cărţi | Alte produse | Despre noi | Comunicate | Autori | Parteneri | Contact | DCR
Coşul meu Coşul meu
Horia Ion Groza - Laudă bunătăţii timpului. Meditaţii pe teme existenţiale

Horia Ion Groza
Laudă bunătăţii timpului. Meditaţii pe teme existenţiale

Cu un cuvânt înainte de Pr. Prof. Dr. Theodor Damian
Anul apariţiei: 2011
Număr de pagini: 244
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
ISBN: 978-973-8131-72-9
Preţ: 15 lei (TVA inclus)

„Horia Groza este un scriitor şi cărturar român care trăieşte în Sacramento, California. S-a născut în 1941, la Bucureşti şi s-a stabilit în SUA în 1986. Este doctor în ştiinţe, cercetător în genetica plantelor. Autor al câtorva volume de poezie şi eseuri referitoare la emigraţia română din America dar şi eseuri filocalice, cum ar fi volumul masiv Treptele de văzduh ale sufletului şi setea de Dumnezeu.

Cartea Laudă bunătăţii timpului, aflată la a doua ediţie, înmănunchează reflecţii, experienţe şi modele pentru descoperirea «timpului bun». Există, în substanţa timpului cotidian şi profan, o bunătate ascunsă: timpul sacru, posibil şi necesar de asumat ca o experienţă personală. Cartea devine astfel un manual de «răscumpărare» a timpului şi, prin aceasta, a vieţii. Iniţierea în «timpul bun» se realizează prin relansarea puternică a revelaţiei hristice, regăsirea înţelepciunii Scripturilor şi a tradiţiei patristice şi, ca aspect practic, regăsirea rugăciunii minţii, a rânduielilor spirituale.

Autorul citează mărturii şi pătimiri exemplare ale unor oameni de seamă din spaţiul Americii - oameni precum Seraphim Rose, Mother Cassiana, Vasile Vasilache, Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Maica Alexandra (Prinţesa Ileana), Mircea Eliade, Timothy Ware (Kallistos). Cu moderaţie autorul îl evocă şi pe tatăl său, Horia Groza, poet şi eseist interbelic, el însuşi autorul unui eseu sapienţial întitulat Contribuţii la o istorie a fericirii.“ (Prof. Vasile Andru)

„Volumul Laudă bunătăţii timpului, aflat la a doua ediţie, este un reuşit micro-compendiu de formare spirituală în mod atent şi corect axat pe învăţătura de credinţă creştină ortodoxă, autorul dovedindu-se a fi un teolog laic de valoare, deopotrivă bine informat dar şi cu deosebit har în împărtăşirea cunoştinţelor şi convingerilor sale religioase.“ (Pr. Prof. Dr. Theodor Damian)

Suport: hârtie

 

Copyright © 2006-2024 Editura Logos. Toate drepturile rezervate.